Open Huizen Dag: bepaal zo welke huizen je bezoekt

Doe jij mee aan de Open Huizen Dag op 1 april? Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je zonder afspraak meerdere huizen bezichtigen. Handig om snel te beoordelen of een huis bij je past. Maar let op, er zijn veel andere kapers op de kust. Benut je tijd goed en bezoek meteen de juiste huizen. Hoe? Door huizen te vergelijken op de onderstaande punten.

1. Locatie en omgeving – waar wil je wonen?

Vaak kom je al snel uit bij een regio, stad of dorp, bijvoorbeeld omdat het dicht bij je werk of familie is. Denk aan de voorsteden en regionale verschillen. Ga nog een stap verder en bepaal:

  •          In wat voor buurt wil je wonen?
  •          Welke voorzieningen wil je op loopafstand?
  •          Hoe lang wil je maximaal reizen naar supermarkt, winkelcentrum, school, bushalte etc.
  •          Heb je parkeerplek nodig en hoeveel plaatsen?
  •          Wat wil je zien als je de gordijnen opendoet of horen als je het raam openzet?

Heb je voor jezelf duidelijk in wat voor omgeving je vooral wel of niet wilt wonen, dan is het makkelijker zoeken en wegstrepen.

2. Type woning – in wat voor huis?
Wil je wonen in een appartement, rijtjeshuis, twee-onder-een-kap of vrijstaande woning? Elk type huis heeft duidelijke eigenschappen. Bepaal ook je wensen voor een balkon of tuin en op welk deel van het huis je de meeste zon wil hebben. Dit vereenvoudigt je zoektocht.

3. Behoeftes – welke ruimtes?
Schrijf je behoeftes aan ruimtes op, denk daarbij verder dan voor iedereen een slaapkamer. Bijvoorbeeld een aparte werkkamer, extra logeerkamer, toilet op elke verdieping en extra bergruimte.

4. Gezinssituatie – hoe groot moet je huis nu en in de toekomst zijn?
Kijk vijf jaar verder. Met een kinderwens wordt een appartement snel te klein. Gaan je kinderen juist binnenkort het huis uit, dan hoef je misschien niet in een kinderrijke buurt of groot huis te wonen. Misschien is het wel handiger om meteen gelijkvloers te gaan wonen.

5. Soort huis – wil je veel of weinig klussen?
Wil je een nieuwbouwwoning, een instapklare woning of een klushuis? Laat je keuze bepalen door hoeveel tijd je wil besteden aan je woning en aan de tuin.

Heb je deze woonwensen in beeld, zet dan op een rijtje welke huizen hieraan voldoen en plan je route. Je kunt je met onze andere tips nog verder op de Open Huizen Dag voorbereiden. Vergeet tijdens je zoektocht naar een nieuw koophuis natuurlijk de financiële kant niet. Wil je weten wat jouw mogelijkheden voor een hypotheek zijn? Neem contact met ons op, dan helpen we je graag.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.
Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Helder Financiële Diensten maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie